Sinorina

Kisgyermeked bepisil éjszakánként? A gumilepedőnél jobb módszer is van ennek a problémának a megoldására!

Friss topikok

Mi a gyermekkori inkontinencia, milyen típusai ismertek?

2012.05.21. 09:20 - sinorina

Az éjjeli bevizelés általános jelenség a gyermekek körében. A gyerekek akaratlan vizeletvesztése nappal három éves-, éjszaka öt-hat éves korig normális.  Gyakrabban fordul elő fiúgyermekeknél, mint lányoknál. A probléma az 5-6 év körüli gyermekek kb. 15% - 20% -át, a 7 év körüli gyermekek kb. 10% -át, a kamaszok 1–2% -át érinti. Az adatok azt mutatják, hogy a probléma az életkor előre haladásával elmúlik.

Éjszakai ágybavizelés több formája ismert:
A gyermekkori bevizelések közül az enuresis nocturna (az éjszakai ágybavizelés) a leggyakoribb tünet, melynek sokféle oka lehet. Az életkor előrehaladásával spontán is csökken a száma. Gyakrabban fordul elő fiúknál, elsőszülött gyermeknél, s ha a felmenőknél már előfordult.

Primer az enuresis (elsődleges ágybavizelés), ha születésétől fogva, alvás közben ágyba vizel a gyermek.

Szekunder enuresis (másodlagos ágybavizelés) ha legalább hat hónapi száraz éjszaka után jelentkezik a probléma.

Monoszimptómás az enuresis, ha az éjszakai ágybavizelésen kívül egyéb panasza, tünete nincs a betegnek.

Poliszimptómás az enuresis, ha egyéb tünet is párosul az éjszakai bevizeléshez. Ilyenek lehetnek a nappali gyakori vizelés, sürgető, parancsoló vizelési késztetés, nappali vizeletcsepegés, …stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://sinorina.blog.hu/api/trackback/id/tr254484567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása