Sinorina

Kisgyermeked bepisil éjszakánként? A gumilepedőnél jobb módszer is van ennek a problémának a megoldására!

Friss topikok

Mik lehetnek a gyermekkori inkontinencia kiváltó okai?

2012.05.21. 09:29 - sinorina

Címkék: bepisilés inkontinencia gyermekkori

Sok esetben nincs a gyermekkori inkontinenciának különösebb oka.

A gyerekek, akik ágyba vizelnek nem szükségszerűen szenvednek tanulási vagy teljesítmény-kényszer problémáktól. A gyerekek inkontinenciával születnek és fokozatosan fejlődik ki a vizelet visszatartási fiziológiai képességük. Néhányuknál ezen képesség kifejlődése sokkal hosszabb időt vesz igénybe és a legtöbb esetben nincs mögötte orvosi probléma. 

Lehetséges azonban, hogy a gyermekkori inkontinencia konkrét okokra vezethető vissza. 

Néhány példa:

A húgyhólyag simaizmok hálózatából épül fel. A hólyag zavartalan működésekor nyomásemelkedés nélkül fogadja magába és tárolja a vizeletet. Ilyenkor az izomzat teljesen ellazult állapotban van. Amikor a hólyagban tárolt vizelet mennyisége elér egy bizonyos mennyiséget, a hólyag jelzést küld az agyi vizelési központba. Ez a teltséget jelző szignál vizelési ingerként tudatosul.

Gyermekkori inkontinenciához vezethet:

- Ha ez az idegrendszer és izmok közötti koordináció lassan fejlődik ki, a hólyag megtelődhet azelőtt, hogy a gyermek agya ezt észlelné.

- A gyermekek általában mélyebben alszanak a felnőtteknél, és hosszabb ideig tart teljesen felébredniük. Ez egyes esetekben azt jelenti, hogy nem érzékelik a hólyagürítésre figyelmeztető jelet, vagy nem tudnak időben felkelni.

- Az inkontinencia örökletes probléma is lehet, amelynek előfordulása akár több generáción keresztül is megfigyelhető.

- Különféle fertőzések vagy egyéb egészségügyi okok.

- A ritka vizeletürítés ( a gyermek húzza-halasztja a pisilést ).

A bejegyzés trackback címe:

https://sinorina.blog.hu/api/trackback/id/tr294484582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása