Sinorina

Kisgyermeked bepisil éjszakánként? A gumilepedőnél jobb módszer is van ennek a problémának a megoldására!

Friss topikok

A vizelési zavar felismerése, kivizsgálása

2012.06.13. 09:33 - sinorina

Címkék: vizelés bepisilés hólyag gyermekkori diszfunkcionális

A szakember számára az esetek nagy részében a jellemző kórtörténet, a hagyományos kezelésre nem reagáló panaszok és tünetek hívják fel a figyelmet a vizelési zavarra. A diszfunkcionális vizelés vagy vizelési zavar nem veleszületett, hanem szerzett betegség. A kivizsgálás során az első és legfontosabb lépés a betegség hátterének tisztázása, a lehetséges egyéb szervi ok, vagy rendellenesség kizárása, amely laboratóriumi, ultrahang és röntgen vizsgálatokkal az esetek nagy részében eldönthető.

A biztos diagnózishoz speciális vizsgálatok is szükségesek, ilyen az urodinámia, mely része a flowmetria vagy más néven vizeletáramlás mérés, valamint a hólyagnyomás mérés. Ez utóbbi vizsgálatok értékelése nagy tapasztalatot igényel és speciális szakember feladata. A szervi rendellenességek kizárása és a speciális vizsgálatok a panaszok hátterében lévő vizelési zavart egyértelműen bizonyíthatják, vagy kizárhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://sinorina.blog.hu/api/trackback/id/tr554585075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása